Du er her:

Nordic Sugar Örtofta

Kontakt ÖrtoftaNordic Sugar AB, Örtofta
241 93 Eslöv
Tlf.: +46 46 5406300Mail: ortofta.sugar@nordicsugar.comOlof Dahlgren, Site Manager

Nordic Sugar i Örtofta

Nordic Sugar Örtofta er en af de største og mest effektive sukkerfabrikker i Europa.

I produktionssæsonen, den kaldet kampagnen, der løber fra midten af september til først i januar, kører sukkerfabrikken i døgndrift syv dage om ugen. Nordic Sugar Örtofta modtager i denne periode tæt på 2 mio. tons sukkerroer, der forarbejdes til sukker og foder af høj kvalitet. Under kampagnen modtager Örtofta dagligt ca. 600 vognlæs med roer. Roerne leveres af ca. 2.000 roedyrkere. Fabrikken har kapacitet til at forarbejde 18.500 tons roer om dagen.

Årlig produktion i Sverige (2014/15):

  • 382.000 tons sukker

Roebaseret foder:

  • 69.000 tons HP-Pulp
  • 74.000 tons Kosetter
  • 58.000 tons melasse

Omtrent halvdelen af strøsukkerproduktionen sælges på detailmarkedet under navnet Dansukker-varemærke, mens resten sælges til fødevareindustrien.

Fabrikken beskæftiger ca. 150 medarbejdere, men i kampagnen slutter ca. 60 kampagnemedarbejdere sig til teamet. De fleste medarbejdere er beskæftiget i produktionen som f.eks. maskinoperatører, procesteknikere, serviceteknikere (inden for elektrisk vedligehold og automation) og i laboratoriet.

Altid i topform

For hele tiden at opretholde vores høje effektivitetsniveau arbejder vi uden for produktionssæsonen (i mellemkampagnen) intensivt med at efterse og vedligeholde produktionsudstyret, installere nye anlæg og gennemføre andre forbedringsprojekter. Det er også særligt i denne periode, at vores team deltager i uddannelses- og kursusaktiviteter.

Beliggenhed

Nordic Sugar Örtofta ligger i Sydsverige, én times kørsel fra Nordic Sugars hovedsæde i København. Sturup Lufthavn ligger 40 minutter fra Örtofta, og Københavns Lufthavn med forbindelser til resten af verden kan nås på ca. 45 minutter.