Du er her:

Sukkerfabrikken i Nykøbing og Schladen i Tyskland starter første kampagne med økologiske roer

I 2016 besluttede Nordzucker sig for arbejde mod fremstilling af økologisk sukker af regionalt dyrkede økologiske roer. Allerede i år er det lykkedes at indgå de første kontrakter om økologisk dyrkede sukkerroer i Danmark og Tyskland.
08.09.2017|RSS|

Fabrikkerne i Nykøbing og Schladen, Tyskland kan inden længe starte deres første testkampagne. På begge fabrikker er der foretaget visse ændringer for at leve op til de økologiske standarder. En udfordring ligger i at sikre, at de økologiske roer ikke blandes sammen med konventionelle roer, og at det økologiske sukker adskilles fuldstændigt fra den konventionelle vare. Desuden skal processen nøje dokumenteres.

Den økologiske kampagne gennemføres derfor inden den konventionelle kampagne og starter den 13. september på fabrikken i Schladen og den 19. september i Nykøbing. Ifølge de to Heads of Sugar Factory, Jörg Vietmeier (Schladen) og Jesper Jeppensen (Nykøbing), er deres respektive teams og fabrikker godt forberedte til at indsamle nye erfaringer i denne første testkampagne. Projektet omkring økologisk sukker er trods alt designet til den længere bane og vil desuden åbne perspektiver for økologiske landbrug ud over 2017.

 

 

Tilbage