Du er her:

Bliver man fed af sukker?

Man tager på, hvis man indtager mere energi, end man forbruger. Derfor handler det først og fremmest om at finde den rette energibalance.

Ja, fordi sukker indeholder energi, og indtager man mere energi, end man bruger på kroppens funktion og fysisk aktivitet i løbet af dagen, vil man på sigt udvikle overvægt. Nej, fordi sukker i sig selv ikke bidrager mere til overvægt end andre energigivende næringsstoffer. 1 g sukker indeholder samme mængde kalorier som protein, men halvt så mange kalorier som 1 g fedt.
Alle energigivende næringsstoffer bidrager til overvægt, hvis man indtager mere af dem, end man har behov for. Udvikling af overvægt er et spørgsmål om det samlede energiindtag set i forhold til det samlede energiforbrug - også kaldet energibalancen.

Udvikling af overvægt er et resultat af et samspil mellem forskellige faktorer, f.eks. genetiske forhold, kost- og motionsvaner samt psykosociale aspekter. Derudover peger forskning på, at overvægt også har en social og uddannelsesmæssig slagside. Så der er meget at tage højde for, når man vil løse overvægtsproblemerne. Det er desværre ikke tilstrækkeligt udelukkende at fokusere på én enkelt faktor som f.eks. sukkerindholdet i forskellige produkter eller antallet af idrætstimer i skolen.