Du er her:

Er sukker ”tomme kalorier” ?

Begrebet ”tomme kalorier” beskriver en fødevarer, som indeholder energi men stort set ingen vitaminer og mineraler. Om sukker er ’tomme kalorier’. Afhænger af sammensætningen af fødevaren eller måltidet.

Begrebet tomme kalorier beskriver enten fedt eller sukker i en fødevare, der har ingen eller en meget begrænset ernæringsmæssig værdi, som f.eks. sodavand, slik, kage eller snacks. Disse fødevarer indeholder energi, men indeholder stort set ikke vitaminer og mineraler. 

Om sukker er ’tomme kalorier’, afhænger derfor af sammensætningen af fødevaren eller måltidet. Sukker spises sjældent rent. Ud over at søde bidrager sukker til flere af madens sensoriske egenskaber som farve, tekstur, duft og smag. Sukkeret kan på den måde øge udvalget af de fødevarer, som man har lyst til at spise. Sukker får eksempelvis ofte fiberrige produkter eller sure og beske bær til at smage bedre. Derudover har undersøgelser vist, at personer med et moderat sukkerindtag sjældent har mangel på vitaminer og mineraler.